PEKK - Polieteroketonoketon [PEKK]
(zmień wybrane)
Indeks Kosztowy Grupa E *
Podstawowe informacje
|
|
Przetwórstwo wtryskowe
|
-
Zalecany Czas Suszenia: * h
-
Zalecana Temperatura Suszenia: * °C
-
Dopuszczalna Zawartość Wilgoci Przy Przetwórstwie: < * %
-
Temperatura Przetwórstwa: * °C
-
Temperatura Formy: * °C
|
Wytłaczanie (ekstruzja)
|
-
Temperatura Przetwórstwa: * °C
-
Zalecany zakres L/D (stosunek długości ślimaka do jego średnicy): *
|
Mocne strony
|
|
Ograniczenia
|
|
Zastosowanie
|
Elektronika, Elektrotechnika (E&E)
|
Czujniki Piezoelektryczne
|
Elementy Montażowe
|
Elementy Zasilania
|
Medycyna, Ochrona Zdrowia
|
Implanty
|
Przemysł
|
Łożyska
|
Mechanizmy Precyzyjne
|
Przekładnie
|
Właściwości |
Wartość |
Jednostka |
Fizykochemiczne
|
Gęstość |
1.27 ÷ 1.28 |
g/cm3 |
Temperatura Zeszklenia |
b.d |
°C |
Współczynnik Liniowej Rozszerzalnosci Cieplnej |
77.00 ÷ 77.00 * 10E-5 |
1/°C |
Absorpcja Wilgoci |
0.10 ÷ 0.20 |
% |
Skurcz Przetwórczy |
0.00 ÷ 0.01 |
% |
Mechaniczne
|
Wydłużenie Przy Zerwaniu |
80.00 ÷ 80.00 |
% |
Wydłużenie Na Gr. Plastyczności |
3.00 ÷ 8.00 |
% |
Elastyczność |
3.30 ÷ 3.40 |
GPa |
Twardość Rockwella |
b.d |
HRM |
Twardość Shore’a |
b.d |
ShD |
Sztywność |
b.d |
GPa |
Napreżenie Przy Zerwaniu |
89.50 ÷ 89.50 |
MPa |
Naprężenie Na Gr. Plastyczności |
100.00 ÷ 105.00 |
MPa |
Moduł Younga |
3.40 ÷ 3.50 |
GPa |
Termiczne
|
Min. Temp. Pracy Ciągłej |
b.d |
°C |
VST (10N) |
b.d |
°C |
VST (50N) |
b.d |
°C |
HDT (0,46 MPa) |
b.d |
°C |
HDT (1,80 MPa) |
139.00 ÷ 143.00 |
°C |
Max. Temp. Pracy Ciągłej |
b.d |
°C |
Elektryczne
|
Odporność Na Przebicie |
b.d |
s |
Stała Dielektryczna |
3.30 ÷ 3.30 |
[-] |
Wytrzymałość Elektryczna |
23.60 ÷ 23.60 |
kV/mm |
Współczynnik Rozproszenia |
b.d |
[-] |
Rezystywność Skrośna |
1.00 ÷ 1.00 * 10E15 |
Ωcm |
Pozostałe
|
Klasa Palności (UL94) |
V0 |
[-] |
Indeks Tlenowy (LOI) |
40.00 ÷ 40.00 |
% |
Odporność Na Promieniowanie Radiacyjne |
b.d |
[-] |
Odporność LS/UV |
b.d |
[-] |
Odporność Na Sterylizację |
b.d |
[-] |
Przewodność Cieplna |
1.75 ÷ 1.75 |
W/mK |
* Indeks kosztowy (EUR/kg):
A. 1 - 2 B. 2 - 5 C. 5 - 10 D. 10 - 25 E. 25 - 100